ПРОМОВИСАНА ЗБИРКА ПРИЧА “ЖЕНЕ БЕЗ МУШКАРЦА”

Збирка прича “Жене без мушкарца” Милке Васић-Глушац, промовисана је вечерас у Градској читаоници у Приједору. Ауторка је међу корице збила кратке приче за дуго памћење, у којима ће се пронаћи свака жена.

“Ријеч је и збирци прича о женама с ових простора, те о женским и мушко-женским односима и проблемима у савременом времену. Како пише рецензент ове књиге, иако су мушкарци са Марса, а жене са Венере, морамо скупа да живимо, да се поштујемо, да не занемаримо наша осјећања, то је порука ове збирке прича”, каже она.

Милка Васић-Глушац поријеклом је из Костајнице, а живи у Београду. Пише поезију и прозу за дјецу и одрасле, а 2019. године објавила је Збирку поезије “Мој скривени свет”. Промоцију у Приједору организовала је Народна библиотека “Ћирило и Методије”.

“Када је ријеч о конкурсу Народне библиотеке “Ћирило и Методије” за избор публикованих дјела завичајних писаца с подручја приједорске регије, ово је друга промоција у току ове године. Драго нам је што смо имали прилику да угостимо госпођу Васић-Глушац да своју збирку прича представи и публици у Приједору”, рекла је Ведрана Тошић, билбиотекар Народне библиотеке “Ћирило и Методије”.

Из Народне библиотеке “Ћирило и Методије” истичу да ће крајем овог мјесеца бити промовисана књига “Стотину најбољих вестерна” Владимира Вученовића, а почетком марта књига “Митско-магијски трагови у народној култури приједорске регије”, етнолога-кустоса Марије Радаковић.

Извор: Инфо приједор/Козарски вјесник