Исидора Бјелица Пајкић

Исидора Бјелица Пајкић промовисала је своју нову књигу „Шта жене желе“, 27. септембра 2019. године у НБ „Ћирило и Методије“. Књига је настала као одговор на бројна писма у којима су јој се читатељке деценијама исповиједале и тражиле одговоре на питања о љубави, страсти, браку, срећи… свему ономе што се прећуткује.

„Последњих пет година радим као дуални терапеут и скоро 95 одсто проблема које људи имају произилазе из чињенице да немамо емотивно образовање. Како да будемо емотивно независни, да нисмо увредљиви, да не мешамо љубав са везаношћу, љубомором. Дио преписке сам искористила за моју књигу `Шта жене желе`,“ рекла је Бјелица.

„Код нас је све табу тема. Од еротике до болести, брачног односа, оно што је занимљиво је да је срамота рећи да имаш неке психичке проблеме, дилеме, срамота је да се разведеш, да ниси удата. Срамота је све. Зато што је Балкан сурово тло, где се људи утерују у хипокризију и то је велика пресија. Пуно посла треба да се изађе из те хипокризије, не само на емотивном него и на интелектуалном нивоу,“ додаје Исидора и истиче да је борба са тешком болешћу много промијенила.

„Оно што је најрелевантније на оваквим дружењима јесте емоција коју добијем од публике. Данас се све мери материјалним добрима, међутим када мало боље размислимо, сви ми живимо од љубави. Ја дајем љубав кроз моје књиге, добијам је заузврат и тако се међусобно духовно лечимо,“ поручује Исидора.

„Ја сам то пригрлила и схватила да кад немаш будућност, кад живиш сваки дан као да  је посљедњи, буквално се ти мењаш. Мења се твој однос према животу. То је величанствено и ослобађајуће за его, немаш те неке глупе проблеме са таштином и принуђен си да радиш на себи,“ порука је Исидоре Бјелице са веома успјешног дружења са својом публиком.