Novi naslovi (Odjeljenje za djecu)

Elin svijet se raspada… Ona mrzi svoju školu. Brat joj je nestao. Upravo su je uhapsili. Opet. A sada je roditelji šalju u internat.

Međutim, Akademija Simerija nije obična škola. Kompjuteri i mobilni telefoni su zabranjeni. Učenici su mješavina nadarenih, surovih i privilegovanih tinejdžera. Oni – a možda i neki profesori – kriju tajnu…

Gosn Vuk. Gosn Ajkula. Gosn Zmija. Gosn Pirana.

Oni su loši momci, to svako zna. Oni strašni i opasni i… pa, prosto loši. Ali ovi momci bi da budu heroji. I pokazaće da jesu tako što će činiti dobra djela… htjeli vi to ili ne. Spremite se za najsmješniju, najšašaviju i najluđu knjigu koju ste ikad čitali  – vrijeme je da ih upoznate. Oni su loši momci.

Upoznajte neodoljive junake i krenite sa njima u nezaboravne avanture. Otkrijte ko pravi buku u medinom komšiluku, zašto se zmaj plaši letenja i otisnite se u pustolovine  koje vas čekaju na stranicama ove knjige.

Smiješne zgode za čitanje i čuvanje. Upoznajte radoznale i neodoljive mace u ovih pet petominutnih priča. Pomozite Aleksi i Sonji da pronađu zakopano blago, naučite sa Mašom da ponekad  i nije loše biti najmanji i još mnogo toga.

Skarlet nikad nije otišla s malog ostrva na kojem živi sa sestrom Telom i moćnim, surovim ocem. Njihov otac joj je ugovorio brak i Skarlet misli kako je njenim snovima da će vidjeti Karaval – priredbu koja se jednom godišnje održava negdje daleko i u kojoj gledaoci učestvuju – došao kraj.

Ali ove godine pozivnica o kojoj je dugo sanjarila konačno stiže. Uz pomoć tajanstvenog mornara, Tela vodi Skarlet na igre. Međutim, Legenda, čovjek koji stoji iza priredbe, otima Telu…