Препоруке за септембар (Одрасли): ТОНИ ПАРСОНС: ЖЕНА БЛИЖЊЕГА ТВОГА И СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: ОМАМА

ТОНИ ПАРСОНС: ЖЕНА БЛИЖЊЕГА ТВОГА

Тара Карвер наизглед води савршен живот. Супруга и мајка пуна љубави, пословна жена и власница компаније, она је особа коју бисте жељели за најбољу пријатељицу.
Али каква је Тара заправо?
Једним непромишљеним флертом на пословном путу далеко од куће, Тара све ставља на коцку. Изненада, њен живот из снова постаје кошмар на јави када јој ожењени мушкарац, с којим је провела ноћ, каже да жели озбиљну везу. И да неће оставити на миру њену породицу док она на то не простане.

Чини се да постоји само један излаз.

А тај излаз укључује убиство…

СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: ОМАМА

Берлинска тајна Милоша Црњанског.

Берлин у јесен 1928. мирише на бензин, мескалин и француске парфеме. Безимени радник долази у посланство Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца како би пријавио нестанак свог пријатеља Милутина Топаловића. Милош Црњански, аташе за културу, и Милош Веруловић, војни савјетник у посланству и херој са Кајмакчалана, крећу у потрагу за ишчезлим човјеком. Траг их води од луксузних ресторана и бучних џез кабареа  у којим ужива весела градска елита до запуштених квартова по којима се вуку уживаоци опијата.
Стара пословица каже „Када почнеш да копаш, немој никада копати до дна.“ Црњански и Веруловић ипак јесу. Ово је књига о томе шта су нашли, тамо на дну