Уручене награде за најбоље литерарне радове поводом Дана града

У оквиру свечаности поводом Дана града, вечерас је у градској читаоници у Приједору организована свечаност подјеле награда за најбоље литерарне радове за три основца и три средњошколца на теме ” Мој вољени град” и ” Приједор у срцу”.

Директор Библиотеке Гордана Вила изјавила је да је по први пут један овакав конкурс организован са Градском управом те да је одзив био добар будући да је пристигло 25 радова и да су побједнике одлучиле нијансе.
” Трочлана комисија одлучила је да награђени радови задовољавају естетске и књижевне стандарде и , прије свега, промовишу љубав према свом родном граду”, рекла је Вила.
Награде је уручила Данијела Додош , шеф кабинета градоначелника која је истакла да је ово једна лијепа порука у оквиру обиљежавања Дана града и за коју вјерује да ће постати традиција у оквиру шестаестомајских свечаности.
” Порука је да млади имају будућност у свом граду , да треба да воле свој град и да се након школовања опет врате овдје јер требају да схвате да је Приједор њихова најбоља кућа, ” рекла је Додошева.
За све награђене град Приједор је обезбиједио новчане награде, а библиотека књиге и друштвене игре.
Ученик трећег разреда Гимназије ” Свети Сава” Ема Звицер изјавила је да је написала пјесму о свом вољеном граду.
” Пјесма је написана из срца и о свему ономе што Приједор чини лијепим и што га краси. Пјесме пишем од дјетињства и ова награда ми је заправо вјетар у леђа да наставим са писањем, поготово поезије”, изјавила је Звицерова.
Код средњошколаца другу награду је освојио Дејан Станојевић, ученик другог разреда Електротехничке школе , а трећу Николина Драгић , ученица трећег разреда Гимназије ” Свети Сава”.
У категорији основних школа награђене су Марија Деспот ученица 6.разреда ОШ ” Десанка Максимовић”, Тамара Билбија ученица 8.разреда ОШ” Доситеј Обрадовић” и Хелена Каран ученица 8.разреад ОШ “Петар Кочић”.
” Највише сам писала о свим љепотама које свакодневно сусрећем у граду, о томе како изгледа у прољеће и припремање града за рођендан. Много волим да пишем и ова награда ми веома значи”, изјавила је Деспотова.

 

извор: prijedorgrad.org