Четрдесет пет година књижевног рада Боре Капетановића

Поводом обиљежавања 45 година књижевног рада, Боро Капетановић се дружио са Приједорчанима на књижевној вечери под називом „Увијек боли кад се воли“.

„Судбина је хтјела да будем рођен у знаку дјевице, од оца Стевана и мајке Радојке. У двадесетој сам био лијеп, у тридесетој паметан. Таман кад је требало да постанем богат, на Балкану је нестало струје. Почео је рат. Отишао сам у рат па у избјеглиштво. Данас сам у Бањој  Луци са братом и мајком. И даље пишем,“ истакао је Боро.

„Прије 10 година сам био у Приједору и обиљежио 35 година књижевног рада, а у међувремену, овај чико је ушао у читанке и у лектире, а остарио је 10 година,“ прича Капетановић.

Књижевно вече је водила пјесникиња Драгана Крагуљ, Борина дугогодишња пријатељица.

„Боро и ја се знамо из ране младости, када смо своје пјесме заједно објављивали у омладинским часописима. Он је изузетно значајан пјесник на мапи српске поезије, који је, стицајем околности, недовољно проучаван, зато што немамо књижевну критику која се више бави савременом поезијом,“ нагласила је Крагуљева.

Мара Ећим, директор Библиотеке, изразила је задовољство што је Боро Капетановић био њихов гост. За ових 45 година књижевног рада, добио је значајна признања.